29 Kasım 2010 Pazartesi

28.11.2010 Hasandede bisiklet turu.

Bu hafta sonu, önceden belirlediğimiz gibi bizim apartmanın bahçesinde buluşuyoruz. Sözleştiğimiz üzre saat 09'da Mevlit abi dışında herkes toplanma alanında bulunuyor. Mevlit abi ise oğlu Furkan ile yaşadıkları saat karmaşasının ardından nihayet saat 09:20 gibi geliyor. 09 ile 09:30 arası bisikletin tamir bakım ve zincir yağlama işlemlerini halledip yol için son hazırlıklarımızı yapıyoruz.
Bu hafta KPSS sınavındaki görevlerinden dolayı, Süleyman hocam, Mustafa hocam ve Orhan hocam aramıza katılamadılar.Proğramımızın dersaneleri ile çakışmasından dolayı gelemeyen gençlerimiz de vardı. Ancak aramıza yeni katılan değerli dostlar da vardı.

İlkönce video linkleri:






Bisikletlere yapılan bakımların ardından ekip yola çıkmak için hazır.Bu hafta aramıza katılan arkadaşlardan 3 tanesi bayan. Hatta bir tanesi benim çok yakın akrabam oluyor. Sevgili eşim de bu hafta beni kırmayıp,bizimle birlikte pedal çevirmeyi kabul etti.

Ve yola koyuluyoruz.Henüz oluşum içerisinde bir ekip olduğumuzdan kıyafet ve kask yönünden eksiğiz.Takım forması için sponsoromuz hazır, kasklarda en kısa sürede temin edilecek:)















Ali Taylan Loğoglu= Gezilerimizin demirbaşı, olmazsa olmazı, organizasyonlarımızın teknik sorumlusu.

Mustafa KOCABUĞA=Adana Çukurova Üniv.Makina müh.öğrencisi. Adana da yaşıyor, orada büyük bir ekip olmasına karşın bizim bu yeni oluşumumuza destek vermek adına Adana'dan atlayıp geldi,kendisi tam bir atraksiyon delisi.Teşekkürler Mustafa.



Hatice DOKUZOĞLU=Sevgili eşim,bisikleti kullanmayı henüz yeni öğrenmiş ve yeterli kondüsyona sahip değilken,tur sonrası yerinden kalkamayacağını bile bile aramıza katıldı.Teşekkürler bebeğim.

Ömer= Sportmen kişiliği ile tanınan ömer, Kadirli den çıkap İstanbul'a Avrasya maratonuna katılmak için gitti, hatrı sayılır bir derece ile de geri döndü. Spor ömerin yaşam tarzı,kendisi spor salonunda eğitmenlik yapıyor.

Mevlit KÖFÜN: Mevlit abi turun en yeni pedalşörü, öyle ki tanışmamız yeni,gruba dahil oluşu yeni ve bisikleti yeni. Başka bir sebeple tanışmıştık kendisiyle. O dönemler henüz bir kaç gün önce tanışıyor olmamıza karşın, 19 gün ve 3200 km süren İzmir turumda beni hiç yalnız bırakmadı.Hep yazdı, hep aradı. Her gittiğim yerde beni ağırlayacak dostlar aradı. Tur dönüşü "bir bisiklette bana alalım be babacan" dedi. "Alalım abi" dedim ve İzmirin en babacan bisikletçisi Urim BABACAN'ın yardımlarıyla mevlit abinin bisikletini jet hızıyla aldık. Bundan böyle aramızda...

Hilmi DOKUZOĞLU: Hilmi benim yaramaz, ele avuca sığmaz kardeşim.Kendisi işitme engelli ama sosyal etkinliklerde sınır tanımıyor.Motoruyla, bisikletiyle, bedeniyle her zaman, her etkinlikte aramızda.

Esvet Eymen: Bu bayram pembe bisikleti için el öptü Esvet, çok çalıştı ve sonunda başardı. Kendisi apartman komşumuz. Daha önce çıktığımız turlarda hep aramızda olmayı istedi ama bisikleti yoktu. Bayramda bir miktar harçlık biriktirdi ve çıktı babasının karşısına,"bu benim param, üzerini tamamlayıp bana bisiklet alırmısın, çok istiyorum" dediiii ve babası da aldı.Hayırlı olsun pink bike'n Esvet.

Furkan KÖFÜN: Babasıyla yaşadıkları saat kargaşası nedeniyle bu hafta bize yetişemeyeceğini düşünen Furkan, çok sinirlenmiş, babasına çok kızmış. "Baba ne olur ara bizi de beklesinler" demiş. Beklemezmiyiz Furkancım. Ve hiperaktif Furkan bu hafta aramızdaydı. Bazan bisikletiyle el bıraktığı duyumunu almıştım ama bu duyum yanlış imiş meğer;)


Harika bir görüntü, baba-oğul yanyana pedallamak çok güzel bir duygu olsa gerek, ben de Metehanım ile birlikte pedal çevireceğim günleri sabırsızlıkla ve büyük bir heyecanla bekliyorum.



Ali Eren: Bisikleti minik ama sorunları çok büyük Ali Eren'in, bisikletindeki sorunlar bitmek bilmiyor. 5 vitesli bisikletiyle turun en çok zorlanan ve yorulan pedalşörü malesef. Ayrıca aktarıcı da da problem var,var olan 5 vitesten yalnızca 3 tanesine geçiyor,Jantlar eğri bu nedenle fren de hafiften sıkıyor. Yani dostlar Ali Eren'imiz bu turda çok yoruluyor.

Hüseyin:Hüseyin çok uyumlu ve yardımsever bir genç kardeşimiz. Bisikletin önünü ve hatta arkasını kaldırma konusunda çok maharetli ama turlarda çok fazla izin verilmiyor bunları yapmasına.

Furkan:Grubun en çok koşturan, en hızlı pedalşörü Furkan.Ayrıca atelye sorumlumuz.Her zaman olduğu gibi bayrağını takmış, karizmayı yapmış ve gelmiş.


Ve Ayşenur: Ayşenur da aramıza yeni katılanlardan, onun azmi ve kararlılığı insanı hayran bırakacak türden. Tura yeni katılmış olması nedeniyle diğer fotoğraflardanda görüleceği üzre,çok yoruldu, turun en çok yürüyen pedalşörüydü, ayrıca şehrin içerisine girdiğimizde kaldırımdan yürümek yerine yolun ortasından giden bir mal'a temas etmesi nedeniyle düştü, dizi ve avuç içinden yaralandı, ağladı... ama turu bırakmadı. Seni eve bırakalım dedim, ağlayarak "yok devam edcem" dedi.








































Su ve dinlenme molası.





























Hatice manzara seyrine dalmışken kendini yerde buluyor.


Hasan Dede türbesini ziyaret ediyoruz. Edilen duaların ardından, burada bir müddet
dinleniyor, meyvelerimizi yiyoruz.

















Ali abi yine iş başında.



































Bu yol mustafa yı kesmiyor, ee adam alışmış hoplayıp zıplamaya duramıyor ve kenardaki
yükseltiden atlayıp araziye dalıyor.



















Mevlit abinin tek teker çalışmaları.





















Ekipten ayrıldıktan sonra biz mustafayla biraz da ormanlık alanda vakit geçiriyoruz.
Fotoğrafları ben çektiğim için tek bir fotoğrafım bile yok:)





Bu da benim canım oğlum Metehan.



Bu bisikletçiyle de yolda karşılaşıyoruz. Çeşit çeşit deli gördünüz ama eminim böylesini
görmediniz. Bu garibim kendisini yarışçı zannediyormuş.Sonradan kafayı tırlatmış, ilk zamanlarda
bir hayli kiloluymuş ama yiyip içmeden, boyuna pedal çevirdiğinden iyiden iyiye zayıflamış.
Birileri kıyafet falan da almış, kendine uygun olmasada kaskı, hatta dirsekliği bile var.